Een cv-ketel is een essentieel onderdeel van de meeste huizen. Deze zorgt er namelijk voor dat jij lekker warm kunt douchen en de verwarming aan kunt zetten. Het is dan ook een onderdeel waar veel mensen geen weet van hebben waardoor het zo goed als vanzelfsprekend is dat je lekker warm kunt douchen. De oorzaak hiervan is natuurlijk dat de techniek zich razendsnel ontwikkelt waardoor het nu zo eenvoudig is om warm water te verkrijgen. Echter is het wel belangrijk dat een cv-ketel zijn nodige onderhoud verkrijgt. Alles daarover lees je in deze tekst.

 

Wat is een cv-ketel precies?

Een cv-ketel staat voor centrale verwarming en is een apparaat dat het warme water in je huis verzorgt. Doormiddel van een cv-ketel wordt warm water door het hele huis gepompt waardoor jij lekker warm kunt douchen, kunt afwassen of de verwarming aan kunt doen. De meeste ketels worden gevoerd door gas of elektriciteit wat ervoor zorgt dat de ketel het water kan opwarmen. Een cv-ketel is dus van essentieel belang en wordt in de meeste huizen gebruikt.

 

Het onderhouden van je cv-ketel

Het onderhoudt van een cv-ketel is iets dat veel mensen over het hoofd zien. Dit kan natuurlijk best logisch zijn. De meeste cv-ketels zijn gevestigd in een meterkast of zolder waardoor je er weinig omkijk naar hebt. Echter is het wel enorm belangrijk om je cv-ketel regelmatig onderhoudt te geven. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je ketel goed blijft werken en nog belangrijker veilig blijft. Wanneer je in een huurwoning woont wordt de cv onderhoud vaak automatisch uitgevoerd. Hier krijg je in de meeste gevallen vanzelf een bericht over. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met de woningvestiging zodat je precies weet hoe dit in elkaar zit. Mocht je in een koopwoning wonen, dien je dit echter wel zelf te regelen. Dit kun je dan ook op diverse manieren doen. Zo kun je je cv ketel onderhouden met behulp van Univé. Zij bieden namelijk tegen een maandelijks bedrag onderhoud van je cv-ketel aan. Hierbij komt er minimaal één keer per jaar iemand langs om je ketel te inspecteren. Hierbij worden eventuele onderdelen vervangen en gecontroleerd op de veiligheid. Op deze manier zorg je ervoor dat je cv-ketel goed en veilig blijft functioneren. Het fijne van zo’n samenwerking met Univé is dat je er hierdoor geen omkijk meer naar hebt.